De Buitenboordmotor

De Buitenboordmotor is een beweging met de kracht van een buitenboordmotor. Met meer dan 900 veranderaars en vernieuwers: ondernemers, bestuurders, onderwijs- en kennisinstellingen, wetenschappers, startups en overstappers. We hebben een missie: ‘een samenleving waarin iedereen van betekenis kan zijn en blijven’. En dat vraagt om een radicaal ander arbeidsmarkt systeem.

Hoe we dat doen? We bouwen een Loopbrug van Baan naar Baan, naar groeisectoren en -beroepen waar mensen hard nodig zijn. Denk aan de gezondheidszorg, het onderwijs, de ICT en bedrijven in de energietransitie. We werken in experimenten en met “echte overstappers”, omdat we geloven dat een nieuw systeem mensen moet ondersteunen in plaats van tegenwerken. Omdat we geloven dat je moet DOEN in plaats van praten. De circulaire maatschappij begint bij een circulaire arbeidsmarkt. Want iedereen is nodig!

Op donderdag 11 november 2021 vond deze kennissessie plaats. In deze kennissessie geven co-founders Nienke Meijer en Simone Heidema een introductie van De Buitenboordmotor. Daarna volgt een interactief vraaggesprek met de aanwezigen en delen Rabobank en Inergy ervaringen met De Buitenboordmotor met voorbeelden uit de praktijk.

Hieronder 2 linkjes naar artikelen waar De Buitenboordmotor een bijdrage aan heeft geleverd:

Klik hier voor het filmpje met deelnemer ervaringen.

Wil je meer weten over De Buitenboordmotor, neem dan contact met ze op:

Baukelien van Minnen, baukelien@debuitenboordmotor.nl, 06-41736587
Nienke Meijer, nienke@debuitenboordmotor.nl, 06-54783780
Suzan Kuiper, suzan@debuitenboordmotor.nl, 06-10841272

https://vimeo.com/manage/videos/652886823