Ambassadeursbijeenkomst

ambassadeursbijeenkomst

Programma:

Voor de ambassadeursbijeenkomst van 7 juni 2024 hebben wij een workshop Stay Tuned van De Vernieuwingsmanager op het programma staan.

Het programma zal daardoor wat langer duren dan normaal, maar het gaat een fantastische beleving worden.

Globaal het programma:

09.00 – 09.15 uur: Inloop
09.15 – 10.00 uur: Welkom en netwerkzaken (door Jacqueline van Onzenoort)
10.00 – 14.00 uur: Workshop

Over de workshop

Hoe zorg je dat iedereen aanhaakt in de beweging van HR naar HX? Hoe krijg je de urgentie omhoog en mensen op het puntje van de stoel, zélfs als deelnemers zich in een andere fase in deze transitie bevinden? En hoe breng je het verhaal over HX tot leven, terwijl je nu nog niet exact weet hoe het er straks uitziet? De magische mix van verandermanagement, film en theater biedt een onverwachte en unieke manier om die antwoorden te vinden.

Uit de routine
Constante verandering is de norm geworden. Gek genoeg gaat daardoor de urgentie soms juist omlaag en worden scherpe randjes gladgestreken. De emotionele kraan gaat onder druk vaak eerder dicht dan open. Terwijl emotie en scherpte juist de sleutel zijn om nieuwsgierigheid te prikkelen en bestaande routines van je af te schudden. Twee onmisbare ingrediënten voor adviseurs in complexe speelvelden.

Drie verschillende werelden
Verandermanagement, film en theater zijn drie totaal verschillende werelden die in deze workshop bij elkaar komen. Want zo verschillend als ze zijn, hebben ze ook één ding gemeen hebben. Ze hebben alle drie emotie nodig om te raken. Na deze workshop snappen jullie nog beter hoe dat zit én kunnen jullie spanning en emotie inzetten om de urgentie steeds omhoog te krijgen én hoog te houden.

Dubbel perspectief
In de workshop werken we steeds met twee perspectieven:

  • De blik op de transitie van HR naar HX Bedrijvennetwerk
  • De blik in je eigen organisatie

Daarmee krijgen jullie waardevolle informatie over de transitie én bieden jullie deelnemers een instrument waar zij ook zelf in hun eigen praktijk mee aan de slag kunnen.

Drama als bron van inspiratie
Een goed filmscenario kan niet zonder drama en conflict. Kijkers haken af bij saaie films. In organisaties gebeurt hetzelfde als emotie geen plek heeft. Daarom starten we de workshop met een veranderkundige blik op emoties. De techniek van het scenarioschrijven uit de filmwereld is daarna de bron van inspiratie om tot een scherpere versie te komen van jullie gezamenlijke boodschap. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de filmwereld maken jullie kennis met het onvermijdelijke conflict en leren jullie hoe je dat een prominente plek kunt geven. Da’s echt andere koek dan emoties gladstrijken!

De ‘million dollar logline’ brengt jullie bij de gouden zin van 50 woorden waar jullie alles aan kunnen ophangen. Jullie herschrijven een logline voor bestaande films en maken zo het opstapje naar de logline van jullie eigen verandering. Afhankelijk van de fase waar jullie in zitten, faciliteren we jullie om met één of meerdere loglines de deur uit te gaan.

Van filmset naar werkvloer
Maar dan zijn we er nog niet. Want een goed verhaal moet met ziel en zaligheid verteld worden. Daar komt theater om de hoek kijken. De spanning van live interactie met het publiek is een fantastisch ingrediënt om los te laten op jullie eigen performance. We spelen met verschillende werkvormen om het publiek in vervoering te brengen met je logline.

Sprekers:

Claudia van Gurp is veranderexpert en werkt met leiders en hun teams aan het realiseren van verandering in complexe omgevingen. Haar werkwijze typeert zich door heldere taal, opgestroopte mouwen en eindeloos optimisme.

Marlyn van Erp is filmmaker en scenarist en schrijft aan diverse films en tv-series. Begin 2024 komt haar Netflix film The Burners uit. “Mijn verhalen spelen zich vaak af binnen gemeenschappen waarvan we nog niet wisten dat ze op deze manier bestonden. Ik loop warm voor verhalen over onvoorziene helden die opstaan en die net zoveel gebaseerd zijn op feiten als op fictie.”

Hugo Meijs is regisseur van professionals in het bedrijfsleven en vertaalt theorie naar praktijk. Hij werkt op een uitnodigende manier aan performance en communicatie en aan authentiek en inspirerend leiderschap.

Ambassadeurs ontvangen de invite via Outlook