Krachtige community van interne influencers bij Eneco met Christian Dietzel

Christian Dietzel Eneco

Programma:

De interne influencers van Eneco vormen samen een krachtige community
Hoe betrek je medewerkers bij je organisatiedoelen? Hoe kun je medewerkers binden en boeien aan je organisatie? Christian Dietzel, internal communuity manager bij Eneco: “Wij hebben via een bottom-up aanpak onze informele leiders, die wij ‘influencers’ noemen, in kaart gebracht. Zij spelen een belangrijke rol als rolmodel om van onderaf versnelling aan te brengen in het realiseren van onze strategie. Op dit moment zijn er ongeveer 110 actief als influencer.”

Eneco is een internationaal energiebedrijf dat zich inzet voor het versnellen van de energietransitie. De ambitie is om in 2035 klimaatneutraal te zijn. De 3500 medewerkers krijgen binnen Eneco de kans om als rolmodel verandering in de organisatie voor elkaar te krijgen. Wat zorgt voor een sterke verbinding met elkaar en de organisatie. Christian: “Wat goed werkt aan deze aanpak is, dat collega’s positief verrast zijn dat ze ineens ‘gezien’ worden, en het levert hele waardevolle nieuwe connecties op.”
Wat maakt dit project zo bijzonder? Christian: “Uniek aan dit traject is, dat deze groep volledig bottom-up tot stand is gekomen. Hierdoor heb je niet de usual suspects bij elkaar, maar echt de informele leiders die door collega’s zijn aangewezen. Dat levert een hele diverse groep op, maar de verbindende factor is het gedeelde engagement. Dit zien we in het medewerkersonderzoek terug.”

Sprekers:

Christian Dietzel, Internal Community Manager bij Eneco

Meld je hier aan!